Ново издание на The Controller 10/2022

Најновото издание на The Controller е во знак на јубилејни 100 години од професијата контрола на летање и е достапно на повеќе платформи:

  • Веб сајтот на IFATCA: https://the-controller.ifatca.org, кој може да го отворите преку вашиот веб прелистувач.
  • Мобилни уреди (таблети): Во употреба е issuu.com за најдобро искуство на мобилни уреди. Апликацијата issuu.com која овозможува да го читате The Controller offline на таблет е достапна на iOS и Android. Изданијата се достапни бесплатно – пребарајте IFATCA при стартување на апликацијата.
  • PDF верзија: Преземете ја pdf верзијата од најновото издание. Фајлот е околу 5Mb и потребен е PDF читач за да се прочита. Верзија со поголем квалитет е достапна на овој линк (88Mb).
  • За здруженија членови на IFATCA: Print-ready PDF верзија (околу 120Mb) може да се преземе за да се испечати за членовите. Дополнително, issuu.com исто така нуди услуга за печатење. Посетете го https://issuu.com/ifatca за повеќе детали. Здруженијата кои имаат проблеми при преземање на овие фајлови можат да контактираат office@ifatca.org

Покрај тоа што е бесплатно, електронското издание исто така нуди можност за интеракција со содржината. Линковите во статиите и рекламите можат да се кликнат и да ја отворат релевантната страница.